IP Telefonija

IP Telefonija

Voice Over Internet Protocol odnosno VoIP predstavlja tehnologiju prijenosa glasovne komunikacije i multimedijalnih sesija (video konferencije i sl.) preko Internet mreža. Umjesto klasičnih telefonskih linija, za prenos govora se koriste savremeni putevi širokopojasnog Interneta. Naša riješenja prije svega su namijenjena poslovnim korisnicima, u skladu s našom poslovnom politikom. Razlozi koji mogu da Vas opredijele za primjenu ovog rješenja su zaista brojni, a mi ćemo ovom prilikom navesti samo neke od njih:

IP Telefonija eliminiše tehnička ograničenja broja lokala u Vašoj kompaniji. Za razliku od većine klasičnih telefonskih centrala, konačno možete da zaboravite na tehnička ograničenja u smislu broja lokala koje je moguće povezati na sistem.
Koristi već postojeću mrežnu infrastrukturu i omogućava da se podatkovna, video i glasovna komunikacija integrišu u jedinstven i lako upravljiv servis.
IP Telefonija omogućava primjenu naprednih funkcija koje nije moguće koristiti kod klasičnih telefonskih centrala ili ih operateri dodatno naplaćuju. Neke od njih su: ispis broja pozivatelja, poziv na čekanju, proslijeđivanje poziva, automatsko proslijeđivanje poziva, konferencijski pozivi, proslijeđivanje glasovnih poruka na mail, proslijeđivanje fax-ova na mail, slanje fax-ova s mail-a, video pozivi, dodijeljivanje i zabrana prava pristupa, prema vanjskim telefonskim brojevima i destinacijama (npr. inostranstvo).
Povezivanje s drugim centralama (filijale, ogranci, poslovni partneri) i besplatna komunikacija.
Povezivanje na centralu s udaljene lokacije – niste vezani za radno mjesto, svoj telefon možete da koristite na bilo kojoj lokaciji koja je povezana na Internet.
Istovremeno povezivanje s različitim davaocima telefonskih usluga (PSTN, GSM, VoIP) i preusmjeravanje poziva preko najpovoljnije putanje.
Ispis svih poziva – pozvani broj, vrijeme uspostave, završetka i dužina trajanja razgovora.
Ukupne uštede mogu da budu od 40% do čak 70%, zavisno od strukture Vaših telefonskih poziva. Najveće uštede se ostvaruju na pozivima prema inostranstvu.